Oyun İncelemeleri Türk Oyun Sektörü: Son Işık'ta Yenilenme Oyun İncelemeleri Oyun İncelemeleri

29 Ocak 2012 Pazar

Son Işık'ta Yenilenme


2 yıl önce Level dergisi forumunda Kadir Demirden ile aramda geçen konuşmada kendisi;

"Arkadaşlar hepinize Kabus 22'yi desteklediğiniz ve sevdiğiniz için öncelikle teşekkür etmek istedim.
Son Işık oyun yapım şirketi hala ayaktadır ve yeni proje geliştirmektedir.Yeni projelerimiz hakkında yakında bilginiz olacaktır. Biz şirket olarak bazı yol ayrımlarına gittik ve bizden ayrılan 2 arkadaşımız Sobee şirketine katılmıştır. Bu olay yüzünden kafalarda bir karışıklık söz konusu olmuştur.
Kabus22 oyununun yapımcısı Son Işık şirketi ARGE çalışmalarından ötürü sizlere iyi bir hizmet verebilmek için son sürat çalışmaktadır.
Kabus22 nin senaryosu icabı 22 bölgeyi kurtardığımızdan devam oyunu 21 adında çıkacaktır. 
Bilgilerinize.
Sevgiler Saygılar.
Kadir DEMİRDEN
Son Işık Gen.Md." demişti.


Son Işık 2003-2006 yılları arasında 3DGameStudio A6 oyun motoruyla yapılmış en iyi oyun ve Level tarafından  en iyi Türk oyunu seçilen Kabus 22'yi geliştirdi.Ekip daha sonra oyunu Almanya,Polonya,Çek Cum.ve eski Sovyet ülkelerinde de yayınlamayı başarmıştı.Bu başarının ardından Yasin&Yakup Demirden kardeşler bu ekipten ayrıldı ve 2Gen Stüdyo adıyla K22:Yıkım Günü,C4 Robot ve SüperCan oyunlarını geliştirdi.Son Işık şirketinin başına ise kuzenleri Kadir Demirden geçti.Şu an ise siteleri yenilenmiş görünüyor ve yeni oyunları için 12.12.12 tarihi verilmiş.Kadir beyin de söylediğine göre yeni oyunun ismi Kabus 21 olacak gibi.Bu durumda oyunun İstanbul dışında başka bir şehirde geçeceği düşünülüyor.Son Işık ekibine başarılar diliyoruz.


Son Işık Web Sitesi:http://www.sonisik.com.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder