Oyun İncelemeleri Türk Oyun Sektörü: Aralık 2011 Oyun İncelemeleri Oyun İncelemeleri

30 Aralık 2011 Cuma

Clash The Game Alpha Test İzletisi

Daha önce de blogumda tanıttığım üzere alpha evresinde olan Türk yapımı free to play FPS oyunu Clash The Game'in alpha test izletisi yayınlanmış durumda.Sanlab tarafından deneyimli bir ekiple Unreal Engine 3 ile geliştirilen oyun grafik olarak bir online oyuna göre gayet güzel görünüyor.Silah ve harita tasarımları ile animasyonlar da profesyonelce yapılmış.Yalnızca koşma animasyonu biraz başarısız gibi gözüksede zamanla düzeltilecektir.(zira betanın çıkmasına daha 6-8 ay gibi bir süre var)Battlefield serisinin grafik kalitesi,Call of Duty serisinin düşük sistemlerde iyi performansta çalışma kabiliyeti,Gears of War'un siper sistemi ve exacution özelliği,Crysis'in modüler silah sistemi ve Counter Strike'ın round sistemini örnek alan oyunun içinde M4,M14,MP-5 serileri,Mac-10 ve MP-7'nin bulunacağı kesinleşti.Clash'in içinde ayrıca belli noktalardaki araçların üzerine monte edilmiş sabit makineli tüfek veya taretler olacak.Oyunun ilk videosu;

Oyunun sitesi:http://www.clashthegame.com/#!prettyPhoto
Sanlab:http://www.sanlab.net/node/4

26 Aralık 2011 Pazartesi

KuKa App Studio


KuKa App Studio Temmuz 2011'de kuruldu.Mobil cihazlar ve Facebook'ta kullanılabilecek oyunlar ve uygulamalar geliştiren ekip,oyun endüstrisinde daha önce kullanılmamış fikirleri ve teknolojileri kullanmaya çalışıyor.Ekibin ilk projesi Türkiye'de bir film için geliştirilen ilk mobil oyun ve bir Türk firmasının ürettiği ilk 3B uçak simülasyonu olan Anadolu Kartalları.Oyun iPhone ve iPad için AppStore'da.Ekibin ikinci oyunu ise bağımlılık yaratan yarışma programı Kelime Oyunu'nun Apple ve Facebook platformlarındaki resmi oyunu.Eksik olarak verilen kelimeleri kısa süre içerisinde bulmaya çalışan oyuncular Apple Game Center'da arkadaşlarıyla birlikte oynayabilecek.Üstelik AppStore'da ücretsiz.Son oyunları ise hakkında bilgi bulunmayan  Netplex isimli mobil ya da Facebook uygulaması olduğunu düşündüğümüz oyun.KuKa ekibine başarılar diliyoruz.

Anadolu Kartalları Menü
                                                                 Levent :)
Web Sitesi:http://www.kukapps.com/
Anadolu Kartalları AppStore:http://itunes.apple.com/tr/app/id476874387
Kelime Oyunu AppStore:http://itunes.apple.com/tr/app/kelime-oyunu/id456242457

24 Aralık 2011 Cumartesi

iSlash Multiplayer


Yerli oyun firması Duello Games'in beş milyon indirme rakamına ulaşan başarılı oyunu iSlash'in Multiplayer güncellemesi çıktı!iSlash'i indirmiş olanlar AppStore üzerinden uygulamayı güncelleyerek Multiplayer oynamaya başlayabilirler.Eğer halâ iPhone'unuza iSlash'i indirmediyseniz şimdi indirmenin tam zamanı.Multiplayer modu en fazla 2 kişiyi destekliyor ve mod için 40'a yakın şekil tasarlanmış.Amacımız rakibimizden daha hızlı ve daha çok parça kesmek.Game Center üzerinden bir arkadaşınızla veya başkalarıyla iSlash Multiplayer'ı oynayabilirsiniz.İşte Multiplayer'ın tanıtım izletisi:



iSlash ve Duello Games incelememiz:http://turk-oyunsektoru.blogspot.com/2011/12/duello-games.html
Oyunun AppStore adresi:http://itunes.apple.com/us/app/islash/id388130466?mt=8
Duello Games web sitesi:http://duellogames.com/

22 Aralık 2011 Perşembe

Kodgraf Eğitimleri


Kodgraf,uzman kadrosuyla çeşitli eğitimler vermektedir. Bu eğitimler aşağıdaki gibi sıralanmıştır;

*Temel 3d Studio Max Eğitimleri
*3d Studio Max ile Karakter Modelleme ve Animasyon Eğitimleri
*3D Studio Max ile Mimari Modelleme ve Vray Egitimleri
*Maya ile 3 Boyutlu Modelleme Teknikleri Eğitimleri
*Maya ile Karakter Modelleme ve Animasyon Eğitimleri
*Adobe Photoshop Eğitimleri
*Adobe Illustrator Eğitimleri
*Dijital İllüstrasyon Eğitimleri
*2D/3D Oyun Programlama Eğitimleri
*iOS Tabanlı (iPhone, iPad, iPod) Mobil Oyun ve Uygulama Geliştirme Eğitimleri
*Android Tabanlı Mobil Oyun ve Uygulama Geliştirme Eğitimleri

Katılımcılar, eğitim mezuniyet projesi ile birlikte Boğaz Harbi ve stüdyo tarafından geliştirilen diğer oyun projeleri içerisinde aktif görev alma ve yapım ekibine isimlerini yazdırma fırsatı bulacaklardır. Bu sayede alacakları eğitimin yanında, özgeçmişlerine yazacakları ciddi bir deneyim ve referans sahibi de olacaklardır.

Şu an sadece "Temel 3d Studio Max Eğitimi" aktif konumdadır.

Oyun Atölyesi



Lise 11. ve 12. sınıf öğrencilerinin katılımına açık olarak gerçekleşen atölye çalışması, Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerinden, Türkiye’nin dünya çapında yayımlanan ilk üç boyutlu oyunu “Culpa Innata”yı yaratan ekibin yöneticisi Prof. Dr. Tanju ErdemMicrosoft Research Yazılım Mühendisliği İnovasyon Ödülleri program desteğini kazanan Yrd. Doç. Dr. Barış Aktemur ve “Culpa Innata” oyununu geliştiren Momentum Digital Media Technologies ekibi tarafından yürütülecek.

Uygulamalı olarak gerçekleştirilecek olan atölye, öğrencilerin grafik tasarım, programlama ve hikaye kurgulama yeteneklerini geliştirmesini sağlamayı hedefliyor. Atölye süresince öğrencilere bilgisayar oyunlarının tarihi, oyun yapım süreci, MIT’nin geliştirdiği Processing diliyle programlama, oyun grafiği ve animasyon hazırlama yöntemlerine dair temel bir eğitim verilecek. Atölyenin son günü yaptıkları oyunları sunacak olan öğrenciler en iyi oyun, en zor oyun, en iyi seslendirilmiş oyun, en iyi kurgulanmış oyun, en eğitici oyun, en eğlenceli oyun gibi farklı kategorilerde değerlendirilecekler.

Atölye çalışmasında başarılı bulunan öğrenciler, Özyeğin Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Programına ilk altı tercihinden yerleştirilmiş olmak kaydıyla Mühendislik Fakültesi Dekanlık Bursu almaya hak kazanazaklar ve öğrenim ücreti muafiyet oranları %100'e yükseltilecek. Tam burslu kontenjandan yerleşen adaylara ise, yerleştirildiği bursun kapsamına ek olarak, her yıl 10 ay süreyle aylık nakit burs sağlanacak. Mühendislik Fakültesi Dekanlık Bursu için ÖSYM kılavuzunda duyurulacak süre ve devam koşulları geçerli olacak.

Kimler başvurabilir?

Oyun Atölyesi IV'e,  bilgisayar oyunlarına ve mühendisliğe ilgi duyan lise 11 ve 12. sınıf öğrencileri başvuru formunu doldurarak başvurabilir. Öğrencilerin hayal güçlerini ve yaratıcı düşünme kapasitelerini de geliştirecek olan atölyeye, yapılan başvurular arasından seçilen 25 öğrenci kabul edilecek.

İstanbul dışından katılan katılımcılar, Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü yurtlarında ücretsiz konaklayabilecekler.

Oyun Atölyesi'ne Başvuru Formu:
http://www.ozyegin.edu.tr/oyunyap/Oyun-Atolyesi-Basvuru-Formu

DİKKAT!SON BAŞVURU 26 ARALIK!

19 Aralık 2011 Pazartesi

Blizzard'a Türkçe Çevirmen


Blizzard bir süredir oyunlarını Türkçe'ye çevirebilecek çevirmen arıyor.Hem Türkçe hem de İngilizce bilgisi yüksek,Blizzard oyunlarına aşina çevirmenler aranıyor.Eğer İngiliz Dili ve Edebiyatı,Mütercim Tercümanlık vs. bir bölüm mezunuysanız şansınızı denemelisiniz.
İlanın linki;http://eu.blizzard.com/en-gb/company/careers/posting.html?id=110006R

MangırKart


MangırKart internetten alışveriş yapmak için kullanılan,kredi kartı ve banka hesabına gerek duymadan,tamamen anonim olarak kullanabileceğiniz bir ön ödeme kartı.Yüzlerce satış noktasından(MTC Game,Gamebayi) kendinize en yakın olanına gidip adınızı bile vermeden 10TL ya da 25TL değerindeki MangırKart’lardan satın alarak,kartın arkasındaki E-PİN kodunu alışveriş sitesinin(örneğin: http://bill.nfinitygames.com/FillUp/PaymentOption.aspx)ödeme bölümüne girip onaylıyorsunuz.Bütün işlem bu kadar.Online oyunlarda banka hesabı ya da kredi kartı olmayıp da oyuna para harcamak isteyenler için en iyi yöntem.MangırKart’ın 100TL’lik versiyonları da bulunuyor.MangırKart’ın kullanımı; 









18 Aralık 2011 Pazar

Clash The Game

Clash The Game, Teknogirişim sermayesi kazanmaya hak kazanmış Sanlab şirketi tarafından geliştirilmekte olan Türk F2P FPS oyunu.Oyun Unreal Engine 3 motoruyla geliştiriliyor ve başta grafik olarak pek çok açıdan benzerlerinin önüne geçmeye çalışacak.Ne zaman yayınlanacağı belirsiz olan oyun,sektör için gerçekten umut verici olduğunu düşündüğümüz bir adım.Alpha aşamasındaki oyundan birkaç görüntü:


Oyunun web sitesi: www.clashthegame.com
Sanlab: www.sanlab.net

ZIPPIR Kafes Futbolu

İNCELEMEMİZ BURADADIR!

ICF 2 Geliyor!



I Can Football 2 oynanış,grafik ve pek çok bakımdan WCA İletişim Ödülleri'nde En İyi İçerik ve Teknoloji Ödülleri'ni alan I Can Football'un geliştirilmiş bir eklentisi.Manchester United ile imzalanan anlaşmaya göre Sobee,takımın tüm futbolcularının modellemesini kullanabilecek.Beta ilk kez GameX fuarında ICF standında denendi.İşte videolar;

Oynanış görüntüleri;http://vimeo.com/32924106
Grafik görüntüleri:http://vimeo.com/32924161
Beta görüntüleri;http://vimeo.com/32893059

Ata Games


Ata Games yazılımcı Sinan Ata tarafından 2009 yılında kurulmuş tek kişilik yeni bir oyun firması.Ata Games 2010’da karşımıza Efsane Ol! isimli web tabanlı online manajerlik oyunuyla çıktı.Facebook sürümü de çıkacak olan oyun birkaç görsele sahip ve kapalı betayı oynayan oyuncular tarafından en iyi futbol menajerlik oyunu/oyunlarından olarak  gösterildi. Oyunu yabancı dillere çevirmek isteyen firma,ayrıca Efsane Ol! için TRT1’le reklam anlaşması imzalayan ve TV’de reklamı çıkan ilk Türk oyunu oldu.Ata’nın bir diğer projesi ise iPhone için geliştirilmiş olan TapTheRed isimli kart oyunu.Oyun iTunes’dan indirilebiliyor.Projelerin ilerlemesini ümit ederek Sinan Ata’ya başarılar diliyoruz.




Zoetrope Interactive




Zoetrope Interactive İstanbul’da kurulmuş küçük bir bağımsız oyun firması.Ekip:Galip Kartoğlu,Oral Şamlı ve Onur  Şamlı ’dan oluşuyor.Galip Kartoğlu yazılımcı.Şamlı kardeşler ise grafik işleri ile uğraşıyorlar.Firmanın misyonu oyuncuların zevk alabileceği point-click tarzı kaliteli oyunlar geliştirmek.Ekibin ilk projesi  2007 yılında çıkan,ülkemizde yayınlanmayan fakat yurtdışında bu oyun türünü seven kişiler arasında belli bir kitle yakalamış olan point-click tarzı Darkness Within:The Pursuit of Loath Nolder isimli 3D korku-macera oyunuydu.Oyun yurtdışında Hollandalı Lighthouse Interactive tarafından yayınlandı.Howard Philips Lovecraft hikayelerinden etkilenerek yazılan,polis dedektifi  Loath Nolder’ın başından geçenleri  anlatan oyun CPAGE(Complete Panoramic Adventure Game Engine)isimli,firmanın kendine özgü oyun motoruyla yapıldı.Ekibin ikinci oyunu,2010’da yine CPAGE ile yapılan Darkness Within 2:The Dark Lineage isimli aynı türdeki devam oyunuydu.Bağımsız olarak,CPAGE ve ücretsiz yazılımlarla geliştirilen oyun grafik kalitesi ve korku öğeleri bol bir oyun oldu.Yurtdışında Iceberg Interactive tarafından yayınlanan oyun maalesef ülkemizde yayınlanamadı.Ekibin şu an hangi proje ile uğraştıkları bilinmemekle beraber bir ofis olmadan ,kendi evlerinden çalıştıkları bilinmekte.






Duello Games


Duello Games yazılımcı Benan Arıgil ve grafik tasarımcısı Ercan Çalışkan tarafından İstanbul’da kurulmuş bir oyun firması.Mobil platformlara oyun geliştiren ekibin ilk projesi  hem ülkemizde hem yurtdışında çok ünlü olan iSlash isimli iPhone oyunu.Oyun geçen sene App Store Türkiye’de birinciliğe oturmakla birlikte 1 $’lık fiyatıyla yurtdışında da -özellikle ABD ve Avrupa’da- büyük indirme rakamlarına ulaştı.Bağımlılık yaratan oyunda parmağınızın ucuyla keskin bir cismi kontrol ediyor ve içindeki  hareketli yıldızlara çarpmadan,bir cismin büyük bir bölümünü kesmeniz gerekiyor. Oyun ücretsiz Lite versiyona ve iPad’ler için HD versiyona da sahip.

iSlash’in günümüzde tüm dünyada  4 milyondan fazla oyuncusu bulunuyor…

Gökhan Tekin